Česta pitanja

Šta je Google Street View Trusted program?

Google Street View Trusted program je nastavak Street Viewa (virtuelne šetnje po ulicama) i namenjen je poslovnim korisnicima. Ovaj proizvod komanije Google omogućava korisnicima da virtuelno prošetaju kroz vaš poslovni prostor.

Zašto je važno prikazati vaš poslovni prostor na Google Street View?

Prema istraživanjima kompanije Google poslovni objekti koji imaju virtuelnu panoramsku turu  imaju dva puta veću mogućnost da zainteresuju potencijalne klijente.

Gde će biti vidljiva virtuelna tura?

Virtualne ture prikazuju se u Google pretraživaču, na Google mapama i na Google Plus stranici. Takodje ih možete implementirati na Vaš sajt kao i na vašu facebook stranu.

Da li postoje troškovi održavanje?

Nema nikakvih dodatnih troškova održavanja.

Koliko vremena je potrebno za fotografisanje?

Prosečno vreme  fotografisanja je oko pola sata ( za  manje poslovne objekate), pa do nekoliko sati kod većih i kompleksinijih objekata i direktno je uslovljeno brojem panoramskih tačaka koje je potrebno snimiti.

Koliko košta usluga kreiranja virtuelne panoramske ture?

Cena je uslovljena brojem panoramskih fotografija koje je potrebno snimiti u odnosu na veličinu i oblik poslovnog objekta. Pravila Googla nalažu da se na svaka tri do četiri metra kreira panoramska tačka. Za manje poslovne objekte cena se kreće već od 15.000 dinara.

Koliko je vreme potrebno za objavljivanje virtuelne ture?

Nakon fotografisanja prostora i izvršene uplate, počinjemo obradu fotografija i slanje na Google server. Potrebno je do 7 radnih dana za slanje i povezivanje virtuelnih tura na Google Maps.